This site does not support Internet Explorer 10 or lower. Follow this link to select a different browser.

Hvordan gjøre det hyggelig for gjestene dine på 17. mai?

Har du ikke hatt tid til å tenke på 17. mai ennå? Her er noen raske tips til hvordan du enkelt og raskt lager den rette stemningen på serveringsstedet ditt. (Foto: frukt.no)

  • Pynt bord og lokaler – både inne og ute, med friske blomster, bjørkeris og norske flagg. Er du lur, sikter du deg ut et frodig skogholt og sanker dagen i forveien, så har du alt klart (-og det er gratis!)

  • Forventningen til dagen er ofte tradisjonell, enkel og typisk 17. mai-mat: Koldtbord, pølser, grillmat, skalldyr - og selvfølgelig is. Serverer du kaker? Kransekake, eller en raus pavlova eller bløtkake med fargerike frukter og bær slår alltid an denne dagen.

  • Hørt om de store jordbær-pyramidene som settes frem inne på Oslo Rådhus på 17. mai?  Fargerik, oppkuttet frukt og bær som er lett å spise på farten er skaper feststemning og er friskt og fristende for stakke-kledde mennesker.

  • Og hva med drikke? Med nok av brus og traktekafe kommer du langt. Stikkord: Lett og leskende og raskt å servere hvis trykket blir stort.

 

AASE_D_17 mai_04_1920.jpg
Foto: frukt.no

 

  • Jobber du på en institusjon? Forsøk å gjøre dagen så hyggelig som mulig. Spill de gode, gamle 17. mai-sangene for beboere på alders- og sykehjem, og arranger tradisjonelle 17. mai-leker der det er mulig.

  • Bruker du uniform på din arbeidsplass? Pynt den opp med enkle 17. mai-effekter – pins, sløyfe, hårbånd eller et fargerikt 17. mai-slips. Det er ikke så mye som skal til.

  • Viktige logistikken på travle dager: Nok folk på vakt for dagen. Orden i lokaler og kontroll på rutiner, gode betalingsløsninger som går fort, og nok av servietter, drikkevarer og store søppelbøtter...

  • Men viktigst av alt: – Nyt folkelivet og ønsk alle gjestene dine gratulerer med dagen!

 

ALEX_RODT_HVITT_BLAATT_I_MUFFINSFORMER_1920.jpgFoto: frukt.no